Ovogodišnja manifestacija "Dani bureka" u Nišu (Srbija) ostaje zabilježena i po jednom novitetu, koji je izazvao zanimanje javnosti.

Naime, hit ovogodišnje "Buregdžijade" je bio sladak burek, a Milan Milošević, vlasnik pekare "Tesa" izjavio je da je već prve večeri planuo burek sa vanilom i oblačinskom koji je prvi put napravio za ovu "Buregdžijadu".

Dani Bureka Niš 08/19

- Niš je grad bureka pa smo rešili da, osim standardnog slanog bureka, malo pojačamo ponudu. Posle tradicionalnog bureka sa sirom svi traže nešto da se zaslade pa smo zato došli na ideju da uvedemo slatke bureke. Skinuli smo ideju malo od Grka, koji prave burek sa vanilom, ali smo ga inovirali i dodali banane, još neke začine, šećer u prahu i to je ispalo interesantno. Posle bureka sa sirom, tako odlično ide burek sa "eurokremom", čokoladom, vanilom I bananama ili vanilom i oblačinskom višnjom. U burek stavljamo i cele plodove višnje vrhunskog kvaliteta. Slatke bureke pravimo uglavnom za ovakve manifestacije jer u slobodnoj prodaji to nije toliko interesantno. Ali, na Buregdžijadi je zaista prihvaćen odlično, tvrdi Milošević.

Dani Bureka Niš 08/19

POVEZANO
Burek Madison SGNALJUTILI BOSANCE: "Burek se jede u Hrvatskoj, a pune ga i sirom!?" (FOTO)